TOP

Hyggelig korpstreff i Hunndalen

Vardal Veterankorps og Skansen og Grande Musikkorps inviterte til felles konsert på Vardal Ungdomsskole søndag 29. april. Tross fint vær ute var det godt oppmøte av et trofast publikum, selv om det vel hadde vært flere om ikke vårværet kom tilbake igjen denne dagen.

Skrevet av Per Sandvik

Begge korpsene ledes myndig av Råger Pladsen, og vi kunne konstatere at her har øvingen i vinter gitt gode resultater.

Først spilte korpsene to nummer hver for seg, og deretter samlet de seg til et gedigent felleskorps med solid besetning på alle stemmer.

Mange melodier

Vardal veterankorps startet konserten med Instant Concert av Harold Walters, og som dirigenten sa, her kunne vi høre mer enn halvparten av melodiene som ble spilt på konserten. Vi hadde ikke før gjenkjent melodien før vi fikk høre en ny. Korpset har ei solid trommegruppe som kom briljerte i dette nummeret. Neste nummer var James D. Ployhars arrangement av Big bands go Western. Dette spilte veterankorpsets mer enn 35 musikere meget godt.

Flotte stykker

Skansen og Grande Musikkorps hadde lagt lista ganske høyt med å spille Quens- Bohemian Rhapsody, og selv om det var litt småtteri som ikke satt helt enda, så var det en hederlig framføring av dette rytmisk vanskelige nummer. Deretter fulgte Vamps – Månemannen i et morsomt arrangement.

Bra trøkk

Så samlet alle musikerne seg på scenen, og dermed ble det fullt trøkk ! De hadde funnet fram en hundre år gammel tysk marsj Hoch Heidelsburg som låt veldig bra med fin dynamikk, og korpsene har en god utøver på klokkespill. Det setter en ekstra spiss på marsjene.

Så fortsatte felleskorpset både før og etter pause med mange koselige nummer. Det var nok mange av de godt voksne i salen som sang med i arrangementet A fifties time Capsule hvor 50-tallets melodier kom som perler på en snor arrangert av Paul Jennings . Beguinen Amor, amor, amor låt tett og fint, marsjen Harmonique av Wim Laserooms var et nytt bekjentskap for meg. En flott marsj.
Jan Eggum har skrevet mange fine melodier, og Kor er alle helter hen er en av de beste. Beer Barel polka er kjent under mange navn, og på tross av oppfordring fra dirigenten var det nok ikke mange som kunne teksten og var med og sang «Hvor er min kone?».

Gjøviks jubileumsmarsj

Felleskorpset avsluttet så konserten med Tormod Brufladts – Hyldningsmarsj , skrevet til Gjøvik By`s 150-års-jubileum i 2011, en flott og krevende marsj med god veksling mellom de forskjellige gruppene. Marsjen ble naturlig nok dirigert av komponisten selv.

Hyggelig atmosfær

En veldig hyggelig ettermiddag ble det i gymsalen og det gror godt i de to korpsene, så nå er det bare å se fram til neste konsert med felleskorpset.

Med et stort kakebord og kaffe i pausen ble det et fint korpstreff i en hyggelig atmosfære i Hunndalen.

Comments are closed.